fbpx
Сѐ за политика на едно место!

(ВИДЕО) Жестока кавга, навреди и погрдни зборови – меѓу две пратенички

Жестока кавга се случи попладнево на собраниската седница. меѓу пратеничката Нола Исмајловска од Независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ и пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Жаклина Пешевска,  поради гласањето на законот за одбрана, односно предлогот со кој се предвидува промена на името на армијата.

-Закон за служаба за армијата е веќе донесен. И во тој Закон има член со кој се усвојува новото име. За ова решение гласаа и пратениците: Владимир Ѓорчев, Иван Иванов, Стојановска Дафне, Никола Мицевски, Пешевска Жаклина и Честојнова Павлинче. Ова е многу лицемерно. Ова лицемерие граѓаните не го заслужуваат“, рече Исмајловска.

видео: ТВ 21