Сѐ за политика на едно место!

Груевски беше поголем демократ од Мицкоски, Поповски му објави војна на Мицкоски

Поранешниот министер за надворешни работи од редовите на ВМРО ДПМНЕ, господин Никола Поповски, најблизок соработник на господин Мартин Протугер, на вчерашниот настап на ТВ Канал 5 – Само Вистина изјави дека поранешниот лидер на ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски бил далеку поголем демократ од сегашниот Христијан Мицкоски, кој партијата ја носи во пропаст со неговото диктаторско однесување. Тој официјално најави амбиција да биде нов лидер на ВМРО ДПМНЕ. Дали со ова Поповски му објави војна на Мицкоски!

Што и да се случува, ВМРО ДПМНЕ се распаѓа по сите шевови.