fbpx
Сѐ за политика на едно место!

Грујовата станоиздавачка држи пресови за ВМРО ДПМНЕ

Анастасија Илиеска ќерка на сопственикот на куќата во која живеел Никола Груевски додека студирал во Прилеп држи прес конференции за ВМРО ДПМНЕ.

Инаку ќерката на станоиздавачот на Груевски веќе има кариера во партијата на некогашниот куќен кираџија на нејзиниот татко, Никола Груевски кој во минатото и даде неколку функции. Инаку познато е дека Никола Груевски на позиции поставуваше луѓе од неговиот живот пред да стане Премиер.

Никола Груевски не можел да се запише на Економскиот факултет во Скопје ( каде живеел ) па затоа морал да живее под кирија додека студирал во Прилеп. Но деновите поминати во куќата на фамилијата Илиески Груевски никогаш не ги заборавил.

фото: Архива