Сѐ за политика на едно место!

Дали Царовска ќе му одговори на Богојески?

После скандалозните сознанија дека МОН на Мила Царовска планира укинување на предметот историја од македонските училишта, Богојески со жестока реакција на неговара официјална фан страна и логични прашања. Дали Царовска ќе одговори?

Текстот од Богојески: “Соломонско решение” за македонската историја, по вкусот на соседите!?!Нема да ја објектизираме историјата, што е европски стандард, туку ќе ја укинеме како посебен наставен предмет!?!А укинувањето ќе го прогласиме за европска реформа… работава е подобро да не учиме ништо, од колку да учиме вистина! Вистина која ги боли и едни и други!!!

Многу ме интересира МОН да го појасни предлогот да спои историја и географија и граѓанско во еден предмет – општество?!? Кој ќе предава, даскалот по историја или тој по географија?!? Или двајцата по 15 минути или заедно во хор?!? На кој начин ќе се спојат целосно различни предмети?!?

Образованието и онака е дерогирано… единствено полошо од короната за образованието на нашите деца е ваквото очајно политиканство, со кое сакаме да им удоволиме на сите, само нашите деца да си ги унаказиме?!?