Сѐ за политика на едно место!

Жбогар: Северна Македонија е чекор поблиску до ЕУ

Евроамбасадорот Самуел Жбогар, на својот профил на „Твитер“ објави дека Северна Македонија е чекор поблиску до ЕУ, после утврдување на Преговарачката рамка на Европската Комисија.

„Уште еден важен чекор за Северна Македонија на патот кон ЕУ. Европската комисија го испрати предлог документот на преговарачката рамка во Европскиот Парламент на разгледување од страна на земјите членки“, напиша Жбогар.