fbpx
Сѐ за политика на едно место!

ЗАЕВ СО ШОУ ВО ВЕЛЕС: На Вмровците памет не им иде, сакаат пак да шлашаме во калта

И Макрон призна дека сме исполниле се, само Мицкоски е среќен пустиот што не сме добиле датум. Денеска треба да живееме и затоа ќе инвестираме во живиот народ, а не во споменици. Ги гледате овие денови во Собрание, душички, срцки, против минималната плата се.

Ова е за сите граѓани, законот за покачување на платите не е за поединци, туку за сите, тие и за тоа се против. Против се ЕУ, Бугарија, против се одат само за пуста власт. Да најде начин како да се врати на власт. Нема враќање на власт се додека не се променат, се додека не работат за овој народ нема враќање на власт.

Вели дека веднаш ќе го поништи Преспанскиот договор. И што, пак ќе шлапаме назад во калта. Ќе поништи минимална плата, ќе поништи придонеси за плати, ќе поништи закони и ќе ја врати радиодифузната, ќе ги поништи сите овие одлуки за покачување на плати и пензии, што инвестираме во гасификација, во железници. Кога ќе ги промени своите политики, ќе се биеме, сега ќе ги прегазиме бидејќи се исти, рече премиерот Заев во Велес.