fbpx
Сѐ за политика на едно место!

Македонија е нашата партија!

Стабилноста на државноста пред сè! Од тука и анимирањето на незадоволството на граѓаните од политичките елити не треба да се разбере во буквална смисла на зборот анимирање. Не поттикнуваме, не создаваме незадоволство, од проста причина што истото го има во изобилие. Ако тоа го правиме, во вакви услови, директно дејствуваме против стабилноста на државата. А нели рековме, прво државен, па останати интереси. Друго правиме, го насочуваме тоа незадоволство. Го насочуваме да не оди по патот на деструкција туку на база на таа огромна енергија да изградиме ново општество. Поинаква иднина од сегашноста. Да го ресетираме системот. Јас сум повеќе за она да инсталираме нов систем, поквалитетен, пофункционален. Систем кој ѝ личи на вистинска Република и кој создава фер општество.

Целиот текст на Петар Богојески може да го прочитате ТУКА