Сѐ за политика на едно место!

Македонските Бугари го кренаа гласот против болшевичка Софија!

БККС како организација која ги обединува македонските Бугари и го организира нивниот културен и социјален живот во Македонија, денес објавија Меморандум за историскиот спор помеѓу Македонија и Бугарија, во кого се наведува предлог решение со кое двете земји ќе соработуваат заедно во Европската Унија.

Меморандумот Ви го пренесуваме во целост:

https://politika.com.mk/wp-content/uploads/2020/10/BKKS_Memorandum_RSM_20201005-mak-jazik.pdf