Сѐ за политика на едно место!

Меркел: Можно е лидерите на ЕУ да не постигнат договор за новиот буџет на ЕУ

Германската канцеларка Ангела Меркел изјави дека постои можност лидерите на Европската Унија да не постигнат договор за стимулативен буџет за европските економии уништени како резултат на последиците од вирусот Ковид-19.

„Има многу добра волја, но и многу ставови. Ќе ги направам сите напори, но постои можност да не се постигне резултат“, рече Меркел.

Трет ден по ред, водачите на 27 земји-членки на ЕУ преговараат за новиот буџет на ЕУ.