Сѐ за политика на едно место!

Нова опозиција во Македонија!

Откако стана јасно дека актуелната водечка опозициона коалиција Обнова под лидерство на Мицкоски, нема капацитет да ги порази СДСМ и Заев, уште помалку да се реорганизира и подготви за следните избори, вонпарламентарната опозиција во Македонија по повик на граѓанската иницијатива за иновативни политики Македонски концепт, ќе формира Иницијативен одбор за граѓанска опозициона платформа за обединување на сите граѓани, организации и политички партии, кои се подготвени да понудат поквалитетна политичка понуда од актуелната власт.

Повикот Ви го пренесуваме во целост:

Јавен повик

Почетните информации до кои дојде Политика.мк говорат за веќе договорена соработка помеѓу пет политички партии, повеќе граѓански организации и истакнати граѓански и политички активисти.