fbpx
Сѐ за политика на едно место!

Сопартијците не ја прифатија оставката на лидерот на Алијанса за Албанците, Зијадин Села

Сопартијците не ја прифатија оставката на лидерот на Алијанса за Албанците, Зијадин Села, која тој ја понуди на Централното собрание.

Села рече дека оставката е морален чин по резултатот на изборите. Сепак највисокото раководството оцени дека Села и понатаму останува партиски лидер.

Состанокот работеше во однос на шест точки. Со одлука на највисокото партско тело, отстранети се претседателите на ограноците од Тетово и Долнени.

извор: Макфакс