Front Page

Последни Објави

Мицкоски против афтокефалноста на МПЦ?

Македонската православна црква - Охридска Архиепископија се бори за своето место во православната екумена. За таа цел создадена е стратегија на црковните и државните претставници, кои заедно со меќународна експертиза и помош сакаат таа цел да ја!-->…

Колумни

Како настанавме ние Македонците (втор дел)

Дали македонската династија од Константинопол, ги обедини македонизмите? Со цел да го спречат ромејското влијание, Бугарите ја уништуваат Црквата Јустинијана Прима, но не се обидуваат да ги вратат во паганска вера, веќе!-->!-->!-->…

Како настанавме ние Македонците

Војната помеѓу македонизмот и бугаризмот трае повеќе од илјада години! Токму затоа омразата на денешните Бугари кон македонизмот, а на денешните Македонци кон бугаризмот е толку голема. Имало повеќе обиди до сега, да се прекине таа војна,!-->…

Јаничари!

Бугарите од нас бараат да се самопрогласиме за јаничари! Не бива таа работа другари! Тоа е исто, како ние од вас да побараме да признаете дека, од немајкаде, сте ја предале македонската кауза и сте станале Бугари, односно сте се!-->!-->!-->…

Руски аманет!

Рускиот аманет си е ваша бугарска работа. Наше си е да ве потаманиме, да опстоиме и да ја издигнеме независна Македонија! Сакате решение братучеди? Ќе го добиете деновиве!   Пред да умре СССР, остави аманет на своето балканско чедо!-->!-->!-->…

Светско рангирање на македонското правосудство –преодна или реална оценка?

Во последните неколку години постојано се разговара за независноправосудство од страна на македонските политичари, аналитичари, обвинители и секој засегнат во дневната политика. Сепак, довербата на граѓаните во правосудството останува!-->!-->!-->…