Ламбе Алабаковски е осуден на шест месечна условна казна

Ламбе Алабаковски, кој пред неколку месеци го подмета пожарот во културниот центар „Иван Михајлов“ во Битола, е осуден на условна казна од шест месеци. Според информацијата која ја доби „Нова...