fbpx
Сѐ за политика на едно место!

Јаничари!

Бугарите од нас бараат да се самопрогласиме за јаничари! Не бива таа работа другари! Тоа е исто, како ние од вас да побараме да признаете дека, од немајкаде, сте ја предале македонската кауза и сте станале Бугари, односно сте се

Груевски беше поголем демократ од Мицкоски, Поповски му објави војна на Мицкоски

Поранешниот министер за надворешни работи од редовите на ВМРО ДПМНЕ, господин Никола Поповски, најблизок соработник на господин Мартин Протугер, на вчерашниот настап на ТВ Канал 5 - Само Вистина изјави дека поранешниот лидер на ВМРО

Нова опозиција во Македонија!

Откако стана јасно дека актуелната водечка опозициона коалиција Обнова под лидерство на Мицкоски, нема капацитет да ги порази СДСМ и Заев, уште помалку да се реорганизира и подготви за следните избори, вонпарламентарната опозиција во

Македонската приказна со ЕУ е како после свадба, тапани!

Македонски концепт го поздрави извештајот на Европската Комисија за напредокот на земјата и ги уважуваме сите нотирани успеси на Македонија на патот кон ЕУ. „Сепак, во насока на ЕК за понатамошна имплементација и почитување на

Македонските Бугари го кренаа гласот против болшевичка Софија!

БККС како организација која ги обединува македонските Бугари и го организира нивниот културен и социјален живот во Македонија, денес објавија Меморандум за историскиот спор помеѓу Македонија и Бугарија, во кого се наведува предлог решение

Востание во Бугарија: Бугарската интелигенција се крена против болшевизмот на Софија!

Вистинските херои на европска Бугарија се: Стефан Дечев, историчар на Југозападен Универзитет и на Софиски Универзитет, Чавдар Маринов, историчар на Институтот по филозофија и социологија при БАН, Александар Везенков, исторчар, Марија