fbpx
Сѐ за политика на едно место!

Македонскиот концепт на правда и праведност

Многу закони – малку правда е најточната дефиниција од Цицерон за опсервација конучење од грешките во минатото, а во насока кон развањето на владеењето на правотово државата. Независноста на судството, неговиот конструкт, кој деновиве е во

Сепак, правдата ќе победи

Нам ни треба решение, не договор. Демократија, човекови права, процесни права, владеење на правото и конечно нашиот правен идентитет. Тие се безутешно оставени на нас да ги решаваме сами. Тие промени мора самите да ги направиме и секако…