Сѐ за политика на едно место!

Нова генерација на македонски политичари

Последните изборни резултати од парламентарните избори во Косово (поранешна српска покраина), со прогласена независност во 2007 година, се уште без членство во ООН, и со оспорена државност, покажаа една тенденција, која во Македонија не е…

Република корумпирана Македонија

Пред неколку денови, околу шеесетина млади од 16 земји од Југоисточна Европа и од западните земји, на младинската конференција одржана во Крушево и именувана како „Европски вредности за иднината на Југоисточна Европа“, создадоа т.н…

Изградба на македонска политичка нација

Просто вчудоневидувачки е, како во сопствената држава, се уште се поставува прашањето за заштита на националниот идентитет. Поранешниот премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Љубчо Георгиевски, неколку пати во дебати за македонскиот идентитет, има…