Сѐ за политика на едно место!

ВО ИМЕТО НА СВЕТАТА АМНЕСТИЈА И ПРЕТСЕДАТЕЛСКАТА АБОЛИЦИЈА

Последните неколку денови топ тема е можноста која ја отвори Уставниот суд по однос наможното оживување на ивановата најголема грешка, а таа тема како по навика беше пуштена во јавноста пред завршницата на работната недела во екот на

Кради, ќе бидеш амнестиран во Македонија

Доколку сакаш некој да уништиш во Македонија, едноставно само пушташ спин кајнеколку клучни луѓе кои го обликуваат јавното мислење и почнува кампањата во скоросите ТВ куќи со национална фрекфенција и започнува

Институтот Застареноста VS Правосудниот систем во Македонија?

На македонскиот правосуден систем ургентно му е потребна суштинска реформа.Мнозинството на граѓаните беа иритирани од последните одлуки на надлежните судови,во најголем број од случаите од одлуките на Основениот кривичен

Сите играме во ТИМОТ МАКЕДОНИЈА

На македонската политичка сцена но и во целото македонско општество години наназад очигледна е поделеноста на Македонецот во два табори, односно во два блока. Иако се декларираат како умерена десница и социјалдемократска повеќе…

Како понатаму и зошто го нудиме „Македонскиот концепт“

Поголем период во македонското општество и во целокупната јавност се чувствува апатијата и депресијата, кои завземаат се поголеми размери. Поради политичката ситуација и генерално внатрешните состојби во државата скоро на сите општествени…

За правната држава нема план “Б„

Во изминатиот период бевме сведоци на голем број на случувања во правосудството во Р.С Македонија кои граѓаните ги окаратеризираа како трговија на правото со политиката во која размена секогаш губи правото гледано генерално. Поради…