fbpx
Сѐ за политика на едно место!

Како настанавме ние Македонците (втор дел)

Дали македонската династија од Константинопол, ги обедини македонизмите? Со цел да го спречат ромејското влијание, Бугарите ја уништуваат Црквата Јустинијана Прима, но не се обидуваат да ги вратат во паганска вера, веќе

Како настанавме ние Македонците

Војната помеѓу македонизмот и бугаризмот трае повеќе од илјада години! Токму затоа омразата на денешните Бугари кон македонизмот, а на денешните Македонци кон бугаризмот е толку голема. Имало повеќе обиди до сега, да се прекине таа војна,

Руски аманет!

Рускиот аманет си е ваша бугарска работа. Наше си е да ве потаманиме, да опстоиме и да ја издигнеме независна Македонија! Сакате решение братучеди? Ќе го добиете деновиве!   Пред да умре СССР, остави аманет на своето балканско чедо

Образование во офсајд!

Толку многу работи недостасуваат во Македонија. Уште повеќе не функционираат и тие што ги имаме. Но ништо не боли повеќе од децата! Веќе децата ни се жртви на нефункционалниот систем на образование. Кој е ова пораз за сите нас, како

Нов македонизам

Колумна на Петар Богојески промотор на „Македонски концепт“ за Вечер. Во продолжение ја пренесуваме колумната со линк до медиумот Вечер.Плановите за обликување на иднината на Македонија и Македонците, по туѓ вкус, никогаш не престанале.

Секој кој ќе се кандидира за пратеник да биде подлежен на постапка за потекло на имот!

Потекло на имот! Задолжително потекло на имот за сите политичари, сите избрани и именувани лица! Постапката се спроведува пред да бидат кандидирани или именувани, вели Петар Богојески, промотор на „Македонски концепт“. Имплементација

Како понатаму?

Секогаш потенцираме дека покрај критика, мора да се предложи и решение, за таа критика да биде кредибилна. Во тој контекст може да се пакетираат и критиките за случувањата со надворешната политика. Имаме два крупни моменти, одлуката на ЕУ…

Изборен модел

Политичките партии се, нормално, најзасегнати од прашањето кој изборен модел е применлив за следните парламентарни избори. Калкулации без број. И тоа е во ред. Нормално е да биде така. Само сите кои калкулираат, забораваат една суштина, а…

Македонски концепт!

„За туѓи бели дворови, копај си црни гробови!“, напиша безвременскиот Рацин, во надеж дека само што не дошле македонските бели мугри. Со надеж дека зад себе ќе ги оставиме тие денови. Но дали е така? Дали дојдоа македонските бели денови?…