fbpx
Сѐ за политика на едно место!
Пребарување по категорија

АВТОРСКИ

Богојески од Крушево: Очекувам сите крушевчани, не е битно ВМРО ДПМНЕ или СДСМ, без разлика на…

Никој повеќе и подобро не може да се грижи од мене за Крушево, кој сум родум од тоа тука. Крушево е иселено и осиромашено. Потребно е владина програма која ќе ги задржи младите овде, изјави Богојески. Носителот на ИЕ5 Стево

(ФОТО) Богојески и д-р Тепшиќ од Македонски брод: Да го промениме трендот на иселување на…

Невработеност, економски колапс и недостиг на свежи инвестиции се најголемите проблеми на жителите од Општина Македонски Брод, кои денес разговараа со кандидатите за пратеници од Македонски концепт и ги посочија долгогодишните проблеми за

Богојески: Гласот за 10ка е глас за промена, глас за одговарање за неисполнување на политички…

Граѓаните од Аеродром гласно ги искажаа своите проблеми со кои се соочуваат со години наназад. Големо е незадоволството и разочараноста од политиките на сегашниот владин состав. Сакаат промени, и тоа промени кои ќе донесат подобар,

(ВИДЕО) Божиновски: Младите ќе ги задржиме во државата со претприемничко партнерство и со…

Македонски концепт со проекти за деловно просперирање на младите и за деполитизација на општествените дејности ќе ги задржува младите во земјава. Партнерство со младите и Закон за забрана на политичкото влијание во спортот се првите

Македонски концепт утре во Крушево, Демир Хисар и Ресен

Тимот на Македонски концепт предводен од Петар Богоевски заедно со Носителот на ИЕ 5 Стево Наскоски и дел кандидатите за пратеници од Македонски Концепт за ИЕ 5 ќе имаат посета низ градовите на 04.07.2020 година со следнава агенда: 12ч

(ВИДЕО) Насковски од Плаошник порача: Ова е последна шанса за нормална држава, Заокружете бр 10

Ги повикуваме сите слободни граѓани, конечно да направат разлика. Доста трпиме, на нашето општество му треба Слобода, Спокој и Солидарност. Ова е последна шанса за нормална држава. Заокружете бр 10 за „Македонски концепт“, порача од Охрид,

(ФОТО) Блажески: Улица или река, како изгледа “Курајчка мала” во 21 век во село Лескоец – дали…

Ево како изгледа “Курајчка мала” во 21 век во село Лескоец. Жителите кои секојдневно поминуваат овде ни се пожалија за проблемот кој го имаат, истакна кандидатот за пратеник Томе Блажески од ИЕ 5 од „Македонски Концепт“. „Да се

Лулјета Ајрулаи: „Македонски Концепт“ преку своите проекти нуди реални и конкретни решенија за…

Граѓанската платформа „Македонски Концепт“ е единствената граѓанска опција на изборите кои ќе се одржат на 15 јули. „Македонски Концепт“ преку своите проекти нуди реални и конкретни решенија за проблемите на граѓаните, истакна Лулјета

Македонскиот станува официјален јазик на Европската Унија

Во Предлог-преговарачката рамка за Северна Македонија што денеска ја усвои Европската комисија, одредницата што се користи за именување на јазикот е – македонски (Macedonian), без никакви дополнителни објаснувања или фусноти, дознава „360

(ВИДЕО) Со јавни работи за земја без отпад – чистење на каналите и управување со отпадот

Состојбата на одводните канали е многу лоша и е извор на болести и зарази. Лошата состојба на одводните канали е причината за загадувањето на површинските води, оние води што се користат за наводнување на полјоделските култури се