Сѐ за политика на едно место!
Пребарување по категорија

АВТОРСКИ

Македонската приказна со ЕУ е како после свадба, тапани!

Македонски концепт го поздрави извештајот на Европската Комисија за напредокот на земјата и ги уважуваме сите нотирани успеси на Македонија на патот кон ЕУ. „Сепак, во насока на ЕК за понатамошна имплементација и почитување на

Македонските Бугари го кренаа гласот против болшевичка Софија!

БККС како организација која ги обединува македонските Бугари и го организира нивниот културен и социјален живот во Македонија, денес објавија Меморандум за историскиот спор помеѓу Македонија и Бугарија, во кого се наведува предлог решение

Востание во Бугарија: Бугарската интелигенција се крена против болшевизмот на Софија!

Вистинските херои на европска Бугарија се: Стефан Дечев, историчар на Југозападен Универзитет и на Софиски Универзитет, Чавдар Маринов, историчар на Институтот по филозофија и социологија при БАН, Александар Везенков, исторчар, Марија

Српскиот Крал другарувал со Хитлер!!!

Фактите говорат дека покрај бугарскиот Цар Борис III и српскиот Крал Петар II Караѓорѓевиќ другарувал со Хитлер и му давал подршка Југославија да биде на страната на Нацистичка Германија. Бугарскиот Цар Борис III со Хитлер Српскиот

ВМРО се враќа наскоро, кој може нека се спасува, ќе биде гадно!

Вчера на социјалните мрежи се засили реториката на закани и навреди, испратени од учесниците на протестот, очигледно мотивирани од говорот на омраза на лидерот Мицкоски. кој освен закани и омаловажувања, друга порака и не испрати.

Скопје грми!!! Протест на ВМРО ДПМНЕ на кои се собраа сите 243 активисти лојални на лидерот…

Вечерва во Скопје се одржува протест за правда, во организација на ВМРО ДПМНЕ. Забележано беше огромно присуство на сите 243 членови и активисти на партијата, лојални на лидерот Мицкоски. Во прилог слики од местото на настанот:

СКАНДАЛ: Уникатно јавно извинување – Бунтур му се извини на Мицкоски!

Јавно извинување!!! Во врска барањето на Христијан Мицкоски да престанам да дејствувам на политичка сцена, а испратено преку дотичната “четничка” Иванка Ива Додовска Василевска Македонска... и уште Бог знае каква, изјавувам: Јавно се

Богојески распали по Бугарија!!!

Бугарија едноставно мора да го признае македонскиот јазик, жестоко распали Петар Богојески по социјалните мрежи! Барањето на Бугарија за забрана на македонскиот јазик во ЕУ е фашизам во 21от век!!!

ИСТОРИСКА ОДЛУКА: Европската Унија бара Бугарија да дозволи регистрација на здруженијата на…

ЕУ го прифаќа постоењето на Македонци во Бугарија! Комитетот на министрите на Советот на Европа ги повика бугарските власти да дозволат регистрација на македонското малцинство во Бугарија. Ова е содржано во Привремена резолуција