fbpx
Сѐ за политика на едно место!
Пребарување по категорија

ИНТЕРВЈУ

Ексклузивно интервју со проф. д-р. Стефан Дечев – „Раѓањето на македонската нација е природен…

Стефан Дечев завршува историја на Софискиот универзитет „Св. Кл. Охридски“. Специјализира во Амстердамскиот универзитет и Централноевропскиот универзитет во Будимпешта. Надворешен предавач е на Универзитетот „Комплутенсе“ во Мадрид и

Насковски: Граѓаните позитивно ги изненадува нашата идеологија на здравиот разум, еланот,…

Интервју со Стево Насковски, дипломиран политиколог и магистер на правни науки на насоката применета политика и дипломатија. Насковски е носител на листа за пратеници од граѓанската платформа „Македонски концепт“ за ИЕ5.

Проф. д-р Снежана Костадиноска – Милошеска, носител на листа за Македонски концепт во ИЕ2: Нормална…

Интервју со универзитетски професор Снежана Костадиноска – Милошеска, за libertas.mk. Интервјуто во пренесуваме во целост: Снежана Костадиноска – Милошеска е универзитетски професор а извршувала функција на државен секретар во

Божиновски: Една од целите на Македонски концепт е „Жива Македонија“, доколку наталитетот не го…

„Јас имам 29 години и сум повеќе од свесен дека Македонија е погодена од белата чума и таканаречениот одлив на мозоци, ова е така затоа што нема нормалност во државава. Не секогаш причината се парите и финансиите. Причината е да се најде

Месуд Смајовиќ: За подобра иднина неопходни ни се реформи во сите области на општествено социјалниот…

Интервју со Месуд Смајовиќ, кандидат на листа на пратеници за ИЕ3 Месуд Смајовиќ е професионален службеник за физичко обезбедување. Работи како шеф на безбедност на фабрики за производство на медицинска опрема. По професија е машински

Бојана Тасевска: Приоритет е создавањето на услови и мотивација, ние младите да останеме тука и…

Интервју со Бојана Тасевска – Македонски Концепт – Кандидат за листа на пратеници за ИЕ 2 Бојан Тасевска има 21 година. Таа е студент на Фармацевтскиот Факултет при УКИМ во Скопје. Бојана е многу амбициозна и комуникативна личност, која

Роберт Груески: Повторното стекнување на фундаменталната доверба на граѓаните во институциите на…

Интервју со Роберт Груески – Македонски Концепт - кандидат на листа на пратеници за ИЕ4 Роберт Груески завршил училишен центар за железнички и ПТТ сообраќај во 1988 година. Неговиот професионален ангажман започнува во Македонски пошти

Милиќ Прашчевиќ: Главни приоритети се целосни реформи во економијата, образованието, здравството,…

Интервју со Милиќ Прашчевиќ, кандидат на листата на пратеници за ИЕ 1 Милиќ Прашчевиќ е дипломиран правник на правниот факултет Јустинијан Први на насоката по граѓанско право. Професионалната кариера ја започнува како волонтер во

Д-р Дамир Милан Тепшиќ: Целосна реорганизација и темелни реформи во секој сегмент од општеството се…

Д-р Дамир Милан Тепшиќ, кандидат за листа на пратеници за ИЕ 1 Д-р Дамир Милан Тепшиќ е роден 1971 година. Тој е оженет и е татко на 3 деца. Бил еден од најуспешните студенти по медицина на Медицинскиот Универзитет во Софија во неговата

Богојески: Шекеринска направи огромен политички гаф, најмалку што очекувам, е да се извини

Лидерот на „Македонски концепт“ Петар Богојески вели дека најмалку што очекува министерката за одбрана Радмила Шекеринска да се извини за вчерашната фотографија на која е таа со градоначалникот на Кичево, а во позадина наместо државни