fbpx
Сѐ за политика на едно место!
Пребарување по категорија

КОЛУМНИ

Секогаш во Македонија победува В.М.Р.О.

Автор: Стево Насковски, носител на листа на „Македонски Концепт“ за ИЕ5 30 март 2020 година знамето на Македонија се крена свечено во седиштето на НАТО во Брисел со што Македонија и официјално стана 30-та земја членка на Алијансата.

Толеранција

Автор: Стефан Трајковски, политиколог Секогаш слушаме за помирување, за обединување, за консензус за оваа или онаа работа. Сетоа тоа се само зборови, кои имаат празно ехо во далечина. Потребна е конкретност во таа насока. Таа

Став: Постои ли „Пржино“ без СЈО?

Автор: Весна ПопоскаПочетната слава на специјалното јавно обвинителство, како издишан балон, вртоглаво се губи во недоглед. Хероизмот и помпата со која беше најавено, како и преголемите очекувања од толпата жедна за правда, благодарение на

Македонија е нашата партија!

Стабилноста на државноста пред сè! Од тука и анимирањето на незадоволството на граѓаните од политичките елити не треба да се разбере во буквална смисла на зборот анимирање. Не поттикнуваме, не создаваме незадоволство, од проста причина што

ВО ИМЕТО НА СВЕТАТА АМНЕСТИЈА И ПРЕТСЕДАТЕЛСКАТА АБОЛИЦИЈА

Последните неколку денови топ тема е можноста која ја отвори Уставниот суд по однос наможното оживување на ивановата најголема грешка, а таа тема како по навика беше пуштена во јавноста пред завршницата на работната недела во екот на

Македонскиот концепт на правда и праведност

Многу закони – малку правда е најточната дефиниција од Цицерон за опсервација конучење од грешките во минатото, а во насока кон развањето на владеењето на правотово државата. Независноста на судството, неговиот конструкт, кој деновиве е во

Кради, ќе бидеш амнестиран во Македонија

Доколку сакаш некој да уништиш во Македонија, едноставно само пушташ спин кајнеколку клучни луѓе кои го обликуваат јавното мислење и почнува кампањата во скоросите ТВ куќи со национална фрекфенција и започнува

До нас е

Иако нашата земја направи крупни чекори во нејзиното етаблирање во евроатланските структури- Преспанскиот договор, со кое се пеши долгогодишниот спор за името на државата, Договорот со Бугарија, кои помогнаа да се подобри регионалниот

Институтот Застареноста VS Правосудниот систем во Македонија?

На македонскиот правосуден систем ургентно му е потребна суштинска реформа.Мнозинството на граѓаните беа иритирани од последните одлуки на надлежните судови,во најголем број од случаите од одлуките на Основениот кривичен

Анемична кампања

Ерих Марија Ремарк своевремено го напиша романот „На Запад ништо ново“. Фраза што денес, по којзнае кој пат ќе заклучам, важи и за нашата држава. Да, „на македонскиот фронт ништо ново“. Освен можеби по некој нов брендиран аутфит во