Breaking News

САД ќе издвојат 738 милијарди долари за одбрана

Американскиот претседател Доналд Трамп најави дека ќе го потпише законот за одбрана, кој предвидува 738 милијарди долари наменети за сè, од семеен одмор на војниците до борбени авиони.

– Вау, сите наши приоритети влегоа во НДДА: зголемување на платите на нашите војници, изградба на нашата војска, гранична безбедност и вселенски сили – напиша Трамп на Твитер и му порача на Конгресот веќе да не го одложува законот кој тој веднаш ќе го потпише.

About

Сѐ за политика на едно место!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *