Македонија никогаш не била, ниту ќе биде држава во која некој бил принудуван на асимилација – Мицкоски го честита Денот на Ромите

„Најпрво дозволете ми во мое лично име и во име на ВМРО-ДПМНЕ на сите Роми, граѓани на Република Македонија да ви го честитам Меѓународниот ден на Ромите, 8 Април“, истакна...