ПРВ ПАТ ОБЈАВЕНО: 1985 во Крушево бил Стојан Христов

Стојан Христов, Македонецот кој стана американски Сенатор, во јуни 1985 година бил во Крушево за време на неговиот престој во Македонија. Стојан Христов (15 aвгуст 1897, с. Кономлади, костурско -...

Русија прогласи победа на референдумите во окупираните украински региони

Кремљ го расчисти патот кон анексија на уште украински територии, тврдејќи дека големо мнозинство жители во окупираните региони гласале за припојување кон Русија на референдумите кои меѓународната заедница ги опиша...

Медведев дозволи употреба на нуклеарно оружје за заштита на Русија

Заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија, Дмитриј Медведев, дозволи употреба на нуклеарно оружје за заштита на Русија и териториите кои таа ќе ги признае. -Донбас и другите територии по...

CKAНДAЛ: Што им правеле на дeцaтa

Демократијата во Канада на стаклени нозе. Откриен е голем скандал, кој се заканува да го наруши комплет имиџот на Канада во светот. Станува збор за страшен скандал за организирано убиство...
Menu
Social profiles