Протест на здравствените работници – бараат поголеми плати и подобри услови за работа

Двата најголеми синдикати во здравството, самостониот и синдикатот на Клинички утрово излегоа на протест пред Министерството за здравство. Основните барање на здравствените работници, како што јави Сител, е да добијат...