Медведев дозволи употреба на нуклеарно оружје за заштита на Русија

Читаност: 0
Време:39 Секунди

Заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија, Дмитриј Медведев, дозволи употреба на нуклеарно оружје за заштита на Русија и териториите кои таа ќе ги признае.

-Донбас и другите територии по референдумот и присоединувањето кон Русија ќе бидат значително зајакнати од вооружените сили на Руската Федерација, не само можноста за мобилизација, туку и секое руско оружје, вклучително и стратешкото нуклеарно оружје, може да се користи за нивна заштита, рече Медведев.

Од 23 до 27 септември ќе се одржат референдуми за приклучување кон Русија на украинските територии под руска контрола – Доњецк, Луганск, Запорожје и Херсон.

-Русија објави дека не само мобилизациските способности можат да се користат за таква заштита, туку и секое руско оружје, вклучително и стратешко нуклеарно оружје и оружје засновано на нови принципи, напиша Медведев на својот канал на Телеграм.

Menu
Social profiles