Бобан Трајковски го даде својот живот за нашата Македонија, загина во масакрот во Вејце, во негова чест откриен мурал во Куманово

Мурал посветен на Бобан Трајковски, еден од загинатите припадници на безбедносните сили во настаните кај Вејце 2001 година денеска беше откриен во Куманово. Трајковски беше еден од осумте припадници на македонските...

ВЕЧЕН ДА Е СПОМЕНОТ – БОБАН ТРАЈКОВСКИ ГО ДАДЕ СВОЈОТ ЖИВОТ ЗА ТАТКОВИНАТА ПРОТИВ ТЕРОРИСТИТЕ НА ОНА ВО ВЕЈЦЕ

Со почит кон споменот на бранителот Бобан Трајковски, на 28 април, во центарот на Куманово, во 12 часот, ќе биде откриен мурал со неговиот лик, во пресрет на 23-годишнината од неговата...