ДЕНЕС Проф. Силјановска Давкова на суд во ОДБРАНА НА ЗАКОНОТ

И на Управен суд проф. Гордана Силјановска Давкова ќе го брани ставот дека Академијата за судии го прекршува Изборниот законик со тоа што во моментов води постапка за вработување на...

УСВОЕН ПРИГОВОРОТ на Силјановска Давкова: АКАДЕМИЈАТА НЕ СМЕЕ ПРЕД ИЗБОРИ ДА ГИ ТЕСТИРА идните судии и јавни обвинители

Едногласно со пет гласа, денеска Државната комисија за спречување на корупцијата, донесе одлука да се усвои приговорот од кандидатката за претседател на Македонија од ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Силјановска – Давкова. Приговорот...

СКАНДАЛ: Дали е прекршен Изборниот законик заради членови и блиски роднини на СДС и ДУИ ?!

Кандидатката за претседател на државата, поддржана од ВМРО-ДПМНЕ, го спори тековното полагање на 299 лица за прием на Академијата за судии и јавни обвинители. Смета дека со одлуката на Собранието...