До 17 часот гласале 397.612 избирачи, во Новаци најголема излезност, Пласница само 15,5 отсто

Одѕивот на првиот круг од претседателските избори до 17 часот попладнево изнесува 44,18 отсто, според податоците на Дражавната изборна комисија (ДИК) од 1788 избирачки места. Од вкупно запишани 899.977 гласачи...