Се претставувал како вработен во АНБ, изнудувал пари, автомобили и накит од управител на фирма

Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за спроведување истражна постапка против едно лице за кое постои основано сомнение дека ги сторил кривичните дела – Изнуда од член 258 и Лажно...