Никогаш во Гора немало Бугари, ниту ќе има – македонското друштво Илинден ги повика Македонците да се попишат

„Ги повикуваме Македонците во областа Гора и цела Република Косово, на пописот на населението и домаќинствата, што почна денеска и ќе трае до 17 мај годинава, да се попишат она...