Земјата денес и во наредните денови ЌЕ БИДЕ ПОГОДЕНА од силна геомагнетна БУРА

Земјата денес и во наредните денови ќе биде погодена од силна геомагнетна бура која предизвикува ерупции на површината на Сонцето до кои дошло претходните денови, соопштила Националната океанска и атмосферска...