САД нема да толерираат поткопување на мирот во регионот – изгласан предлог закон за борба против корупцијата во Западен Балкан

Комитетот за надворешни работи на американскиот Сенат изгласа закон што има за цел да ги зголеми трговијата и инвестициите меѓу САД и Западен Балкан, и да се помогне во борбата...