„ИЗЈАВАТА НА ОСМАНИ Е ДРСКА“ – Дачиќ реагираше на изјавата дека Македонија ќе биде коспонзор на резолуцијата за геноцид во Сребреница

Тоа е цинизмот што постои на нашите простори, дека е важно да се води антисрпска политика и уште на сето тоа нè повикуваат да учествуваме во тоа. Дали треба да...

ЕК најави дека ќе ги прекине преговорите за членство на Србија бидејќи не воведе санкции кон Русија

Во октомври, Комисијата за надворешна политика на Европскиот парламент ќе расправа за документот со кој се бара од Европската унија да ги продолжи пристапните преговори со Србија само доколку земјата...

ЉУПЧЕ ТРИЕ РАЦЕ, НАТО ќе не брани, ВУЧКО ќе не храни

Во рамки на саемот „Винска визија на Отворен Балкан“, Македонија, Србија и Албанија, потпишаа Договор за обезбеденост со храна. Како што објави министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски...