Изборниот процес помина без поголеми инциденти – имаше агитирање, поткуп, сликање и кинење гласачки ливчиња

Изборниот процес помина без пречки и поголеми инциденти. Во текот на денешниот ден евидентирани се вкупно 12 случаи на фотографирање на гласачкото ливче, два случаи на кинење на гласачкото ливче,...

Министерот Тошковски го посети Полициското одделение Сарај и Единицата за внатрешни работи Ѓорче Петров

Министерот Панче Тошковски денеска беше во работна посета на Полициското одделение Сарај и Единицата за внатрешни работи Ѓорче Петров. Од страна на раководството на ПО Сарај министерот беше запознаен со...

Тошковски: Треба да се направат длабоки реформи во МВР со кои ќе се врати достоинството на полицискиот службеник

Министерот за внатрешни работи во текот на денешниот ден освари работни посети на Мобилната единица за безбедност на сообраќајот на патиштата, Полициското одделение Петровец, Единицата за внатрешни работи Гази Баба...

Со камења е фрлано спрема полициски службеници, можело да биде многу сериозно – Тошковски за вчерашниот инцидент

Внатрешна контрола ќе го испитува постапувањето на полициските службеници во врска со приведувањето на новинарот Фуркан Салиу, изјави денеска во одговор на новинарски прашања министерот за внатрешни работи Панче Тошковски....