Фридом хаус ја квалификува Македонија како цикличен хибрид, Муцунски повика да се стави крај на криминалот и корупцијата

Според оценките на Фридом хаус дадени и објавени во нивниот последен извештај за „Државите во транзиција 2024“ Република Македонија се наоѓа на листата на нации во транзиција и е оквалификувана...