“Никој нема право да се откажува од апостолот на македонската револуционерна борба Гоце Делчев“

Никој нема право да се откажува од апостолот на македонската револуционерна борба Гоце Делчев! Никогаш нема да дозволиме некој во наше име да ја фалсификува македонската историјата во која нема...

МИЦКОСКИ: Денеска се поклонуваме на македонскиот великан Гоце Делчев, со желба за НАЦИОНАЛНО и ОПШТЕСТВЕНО ОБЕДИНУВАЊЕ

Најпрвин ќе ми дозволите на сите православни христијани да им го честитам Христовото воскресение, да им посакам на сите граѓани во Македонија и насекаде во светот благосостојба, мир, љубов, хармонија...