Граѓаните се подготвени за промените, за Кочани ВМРО-ДПМНЕ планира да одвои 4 милиони евра

Секаде каде одиме се чувствува ентузијазмот за промени кај луѓето, така и овде во Кочани луѓето се повеќе ни се приклучуваат во промените, вели Драган Ковачки при неговата посета на Кочани.

„Нашиот градоначалник во изминатиот период имаше опструкции од централната власт, меѓутоа со промената на власта, верувајте дека ќе има инвестиции во Кочани. Околу 4 милиони евра предвидуваме од централниот буџет да се дадат за Кочани.

Тоа значи нова инфраструктура, нови градинки, нови улици, нови тротоари.

Исто така, предвидуваме целосна реконструкција на пругата Кочани-Велес.

Граѓаните на Република Македонија се подготвени за нова иднина за нова надеж.

Ве повикувам на 24 април сите масовно да излеземе да дадеме поддршка за нашиот претседателски кандидат Гордана Силјановска Давкова, а на 8 мај да ја верифицираме победата со една голема излезност, односно голема победа за ВМРО-ДПМНЕ и за промените“, порача Ковачки.