Николоски: Му се ближи крајот на Пендаровски, затоа е нервозен, од озборувач број еден во Македонија стана и навредувач број еден

„Од сите краишта на Македонија доаѓа многу добра енергија и победата е пред нас, победата е извесна, победата се гледа“, порача Александар Николоски, потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ и носител на ИЕ4 од митингот во Кривогаштани.

Поразговаравме и со претседателот на општинскиот комитет пред да започнеме, го прашав дали Стево Пендаровски ве посетил. Ми рече да, беше пред некој ден на митинг тука. И прашав, а кога претходно дошол, претседателот на ОК рече беше на митинг пред пет години исто така, истакна Николоски.

Николоски додаде дека тоа значи дека жителите од Кривогаштани на Пендаровски му требаат само за гласови, чим доаѓа само за митинзи. Во пет години претседател на Македонија не нашол време и можност ниту еднаш да дојде во Кривогаштани и да ги посети жителите.

И мислам дека е доволна причина да си замине. Мислам дека е доволна причина да имаме масовна излезност, прво на 24-ти април, па потоа и на осми мај, и да го испратиме во неславната историја на Македонија. И да ја избереме Гордана Силјановска Давкова за претседател, рече тој.

Тој посочи дека се воочува како нервозата царува кај Пендаровски, и наместо да одговара за она што го сработил во изминативе пет години тој навредува. А, не одговара затоа што ништо не сработил. И наместо да одговори на сериозните наоди и обвинувања кои што ги презентира ВМРО-ДПМНЕ пред се во делот на неговата заштита на криминалот и корупцијата во Македонија, тој повторно навредува.

Човекот кој што пет години ги потроши во озборување во Македонија, кој што стана озборувач број еден во Македонија, сега стана и навредувач број еден во Македонија. Тоа е тоа по што ќе го паметиме Стево Пендаровски“, нагласи Николоски.

Николоски порача на Македонија и е потребен многу подобар претседател, кој што ќе се грижи Македонија да биде соодветно претставена и дома и надвор, ќе ги штити Уставот и законите, територијалната целовитост на Македонија, и ќе гледа Македонија да напредува, а таков предлог е Гордана Силјановска Давкова.