ВИДЕО запис на ВМРО-ДПМНЕ: Државата е киднапирана од 100-тина функционери на ДУИ и нивните измеќари од СДС, МАКЕДОНИЈА повторно ќе биде ТВОЈА!

„Македонија е одземена од рацете на граѓаните. Државата е киднапирана од 100-тина функционери на ДУИ и нивните измеќари од СДС. Додека тие се граѓани од прв ред, сите други се граѓани од втор ред.

Додека зборуваат за Европа, тие крадат. Додека зборуваат за подобра иднина, тие купуваат некоја нова Соравија. Со ДУИ и СДС Македонија е подалеку од ЕУ од било кога порано.

На безнадежноста и апатијата мора да им се стави крај. ВМРО-ДПМНЕ преку Платформа 1198 има јасна визија и план како да ја придвижи Македонија напред, да станеме достојно место за живеење и младите тука да гледаат иднина.

Време е народот да си ја врати државата во свои раце. Македонија повторно твоја!“, се вели во видеото.