Уште една црна статистика за Македонија: Енергетски најзависна, увезува скоро третина од вкупната потрошувачка на струја

Македонија увезува дури една третина од струјата и е најзависна земја од увоз во регионот. [caption id="attachment_4039" align="aligncenter" width="640"]  [/caption] Над 90 отсто од струјата во Косово е од јаглен,...