Бугарија или Македонија ќе ја земат Железната Црква

Православната црква „Свети Стефан“ во Цариград позната како Железна црква, била изградена во 1893-1896год со парите на Македонци од Егејска Македонија од Загоричани, Екшисулијци, Врбенци, Костурчани, Преспанци, Охриѓани, Велешани, Воденци...