ВЕЧНА ИМ СЛАВА НА МАКЕДОНСКИТЕ ХЕРОИ – 23 ГОДИНИ ОД НАЈБРУТАЛНИОТ МАСАКР ВО ПОНОВАТА ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНИЈА

Денеска се одбележуваат 23 години од масакрот кај Вејце — најкрвав и најбрутален масакр во поновата историја на Македонија. Масакрот се случи на денешен ден, 28 април 2001 година, во...

Бобан Трајковски го даде својот живот за нашата Македонија, загина во масакрот во Вејце, во негова чест откриен мурал во Куманово

Мурал посветен на Бобан Трајковски, еден од загинатите припадници на безбедносните сили во настаните кај Вејце 2001 година денеска беше откриен во Куманово. Трајковски беше еден од осумте припадници на македонските...