Советот за човекови права расправа за состојбата во Македонија

Грција повика да се подобри имплементацијата на меѓународните договори. Ваков коментар имаше денеска грчкиот претставник, упатен до Македонија, од „Палатата на нациите“ во Женева, за време на прегледот на состојбата...

МНР воведува забрана за патување и посета на македонски граѓани во Русија

Министерството за надворешни работи денеска информира дека сѐ уште важи апелот до државјаните на земјава доколку се во можност да ја напуштат Русија, упатен на 28 февруари годинава, кога беа...

Бугарското МНР реагира на исвиркувањето на химната: Скопјани се во однесуваат во контраст со европските принципи

Бугарското министерство за надворешни работи го осуди исвиркувањето на бугарската химна на фудбалскиот натпревар меѓу репрезентациите на Македонија и Бугарија во Скопје. Говорот на омраза кон Бугарија и Бугарите од...