Писмо од Републиката – пишува Петар Богојески

Писмо од Републиката Стоејќи исправен и горд пред споменот на основачите на македонската Република, тука од изворот на републиканството и македонството, длабоко убеден во Идеалот на Илинден за слободна Македонија...

Богојески: МАКЕДОНИЈА НЕ СМЕЕ ДА ГЛАСА за прием на Косово во Советот на Европа ако нема согласност од мнозинството Македонци

МАКЕДОНИЈА НЕ СМЕЕ ДА ГЛАСА за прием на Косово во Совет на Европа, без согласност на мнозинството етнички Македонци, вели Петар Богојески, лидерот на Македонски концепт. Според Богојески одлуката за...

(ВИДЕО) Македонски Концепт: Поради момци како Артан Груби имиџот на Америка и на ЕУ во Македонија стана мочуриште

Претседателот на политичката партија Македонски Концепт, Петар Богојески даде изјава за телевизија Сител како реакција на вчерашното тврдење на Артан Груби од политичката партија ДУИ, кој на „Тема на денот”...

Албански етнички шовинизам, лажни основи – Дел шестти

Албански етнички шовинизам, лажни основи - Дел шестти Овој фељтон е статија со популарено - научен и општествено - политички карактер, напишана живо и реалистично од Петар Богојески, национален лидер...

ФЕЉТОН: Албански етнички шовинизам, лажни основи – Дел петти

Албански етнички шовинизам, лажни основи - Дел петти Овој фељтон е статија со популарено - научен и општествено - политички карактер, напишана живо и реалистично од Петар Богојески, национален лидер...

ФЕЉТОН: Албански етнички шовинизам, лажни основи – Дел четврти

Албански етнички шовинизам, лажни основи - Дел четврти Овој фељтон е статија со популарено - научен и општествено - политички карактер, напишана живо и реалистично од Петар Богојески, национален лидер...

ФЕЉТОН: Албански етнички шовинизам, лажни основи – Дел трети

Албански етнички шовинизам, лажни основи - Дел трети Овој фељтон е статија со популарено - научен и општествено - политички карактер, напишана живо и реалистично од Петар Богојески, национален лидер...

КОЛУМНА Богојески: КВАЛИТЕТЕН НЕКВАЛИТЕТ

КВАЛИТЕТЕН НЕКВАЛИТЕТ пишува Петар Богојески, национален лидер на политичка партија Македонски Концепт️ Квалитетот на животот на реалниот човек? Да, бездруго некаде постои, па реченицата таму е сосема логична, оправдано поставена...

ФЕЉТОН: Албански етнички шовинизам, лажни основи – Дел втори

Албански етнички шовинизам, лажни основи - Дел втори Овој фељтон е статија со популарено - научен и општествено - политички карактер, напишана живо и реалистично од Петар Богојески, национален лидер...

ФЕЉТОН: Албански етнички шовинизам, лажни основи – Дел први

Албански етнички шовинизам, лажни основи - Дел први Овој фељтон е статија со популарено - научен и општествено - политички карактер, напишана живо и реалистично од Петар Богојески, национален лидер...