Честит 1 мај, денес работничките права се прекршени и погазени, заедно да ја направиме Македонија повторно силна, голема и твоја

. Државата многу малку води грижа за тие кои создаваат и се р’бетот на нашата економија. За мобингот врз работниците многу ретко се зборува, но најголемиот проблем се платите кои...

ССМ ПОВИКУВА НА ГОЛЕМ ПРОТЕСТ НА 1 МАЈ – „СПЛОТЕНИ ДА ГО ПОКАЖЕМЕ НАШЕТО НЕЗАДОВОЛСТВО“

Сојузот на синдикатите на Македонија организира протест  по повод Меѓународниот ден на трудот 1 мај. Претседателот на ССМ Слободан Трендафилов во отворено писмо до јавноста посочува дека работничкото движење во...