Честит 1 мај, денес работничките права се прекршени и погазени, заедно да ја направиме Македонија повторно силна, голема и твоја

. Државата многу малку води грижа за тие кои создаваат и се р’бетот на нашата економија. За мобингот врз работниците многу ретко се зборува, но најголемиот проблем се платите кои ги изеде инфлацијата.

Тие не се доволни ниту за половина од потребната потрошувачка кошница.Проблемите се многубројни, но решенијата мора да ги носиме заедно и одлучно. Првиот чекор се промените кои мора да се случат, и тие промени се во ваши раце. Заедно да ја направиме Македонија повторно силна, голема и твоја“, порача Мицкоски на 1 Мај, Денот на трудот.