Македонски Концепт: Залудно е да се очекуваат решенија и проекти од политиканти кои се служат со плагијаторство и немаат капацитет ниту сопствен слоган да смислат

Политичката партија Македонски Концепт смета дека е срамно и жално за Република Македонија да ја водат политичари кои немаат основен капацитет да смислат ниту сопствен слоган и залудно е од истите да се очекуваат решенија.

Оправдано е разочарувањето на граѓаните и нивната желбата за промени кога Републиката ја водат политички партии и политиканти кои немаат основен креативен капацитет да смислат соптствен слоган за сопствената политичка кампања, па одлучуваат да се служат со плагијаторство, ваквото поведение е срамно за Република Македонија.

Граѓаните не можат да очекуваат решенија за нивните реални проблеми, нови идеи и големи проекти за подобрување на животниот стандард, а уште помалку можат да очекуваат интеграција во Европската Унија кога со Републиката раководат елементарно некадарни индивидуи кои би било добро да се занимаваат со поедноставни дејности, а раководењето на Републиката да го остават на луѓе со капацитет и креативност.

Плагијаторите се препознаваат самите себе и уште поважно, препознаени се од граѓаните, граѓаните истотот го докажаа на 24-ти Април, кога ја препознаа Обединетата Македонска Платформа “Твоја Македонија” како единствена политичка платформа со капацитет,а уште посилно ќе го докажат на 8-ми Мај кога масовно ќе кажат ДА ЗА број 2, ДА ЗА Македонски Концепт и ДА ЗА коалицијата “Твоја Македонија” предводена од ВМРО-ДПМНЕ.

Македонски Концепт смета дека чесно е плагијаторите да го цитираат авторот кога одлучуваат да се служат со туѓи решенија, проекти, па дури и слогани!