ИЗБОРЕН МОЛК

Од вечерва на полноќ почнува изборниот молк за претседателските и за парламентарните избори, кој ќе трае до 19 часот на 8 мај. Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги информира...

Со истечени лични документи од 24 јули 2023 година ќе може да гласаат граѓаните утре на претседателските избори

Согласно преодната одредба од измените на Изборниот законик која ќе се применува само за изборите оваа година, избирачите ќе може да гласаат со лична карта или со патна исправа чија...